Jangan Putus Sahabat, Putus Saudara Kerana Politik

Salam buat pembaca semua yang aku sayangi, kerana tanpa korang semua maka tiada siapalah nak baca blog kecil-kecilan aku ni.

Semenjak meletusnya isu Bersih beberapa minggu lepas, banyak jenis cerita yang telah kita dengar dan baca. Ada sekumpulan manusia yang menyokong perhimpunan tersebut dan ada juga yang tidak bersetuju. Aku tidak menyokong mana-mana pihak kerana bagi aku semua perkara boleh dibawa berunding, hatta Nabi Muhammad SAW pun berunding untuk mendamaikan dan mempersaudarakan Kaum Muhajirin dan Kaum Ansar. Inikan pula kita manusia biasa. Sesungguhnya kekerasan tidak akan dapat menyelesaikan apa-apa masalah. Percayalah! Continue reading “Jangan Putus Sahabat, Putus Saudara Kerana Politik”

Advertisements

Akhirnya, Pelarasan Harga Dari ASTRO

Setelah berbincang dengan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) berkenaan pelarasan harga, akhirnya pihak ASTRO bersetuju dengan saranan yang dikemukakan. Namun begitu, pelarasan harga yang baru masih tetap dikenakan kepada semua pelanggan ASTRO dan ianya telah pun berkuatkuasa semenjak 11 Julai lepas.

Alasan yang diberikan oleh Astro

Pada pandangan aku, selepas membuat perkiraan dan pemerhatian aku dapati pelarasan harga ini sebenarnya memberi keuntungan kepada aku sendiri (kepada orang lain aku tak berapa pasti). Nak tahu kenapa? Meh sini aku ceritakan. Continue reading “Akhirnya, Pelarasan Harga Dari ASTRO”

Berapa Nilai Laman Blog Anda?

Majoriti blogger ataupun pemilik laman web mesti nak tau berapa agaknya nilai laman web atau blog mereka ini kan, bukannya apa manalah tahu kalau kot-kot ada hartawan Arab nak beli laman web korang tu! haaaa.. Agak-agaklah kan, berapa harga laman web milik korang tu? Adakah nilainya sama macam harga laman web Google, ataupun Yahoo!, ataupun Facebook? Korang mungkin rasa nilai yang korang pilih tu mungkin dah memadai bagi korang. Tetapi, kini ada caranya untuk menganggar nilai sebenar blog anda itu. Kalau value site korang tu jatuh macam FRIENDSTER ni, memang nasib malanglah korang.

Bacalah seterusnya ye.

Continue reading “Berapa Nilai Laman Blog Anda?”