Berapa Nilai Laman Blog Anda?

Majoriti blogger ataupun pemilik laman web mesti nak tau berapa agaknya nilai laman web atau blog mereka ini kan, bukannya apa manalah tahu kalau kot-kot ada hartawan Arab nak beli laman web korang tu! haaaa.. Agak-agaklah kan, berapa harga laman web milik korang tu? Adakah nilainya sama macam harga laman web Google, ataupun Yahoo!, ataupun Facebook? Korang mungkin rasa nilai yang korang pilih tu mungkin dah memadai bagi korang. Tetapi, kini ada caranya untuk menganggar nilai sebenar blog anda itu. Kalau value site korang tu jatuh macam FRIENDSTER ni, memang nasib malanglah korang.

Bacalah seterusnya ye.

Korang bolehlah singgah di SEOheap.com untuk buat anggaran kasar berapa gamaknya harga blog korang tu! sebagai contoh meh sini aku bagi snapshot harga bagi blog tempatan. Blog aku ni masih murah harga dia, malu aku nak letak snapshot! Terbaek!!

Anggaran harga blog makcik Kujie2 adalah RM 116 ribu.
Anggaran harga blogSerius ni adalah RM 205 ribu

Sekarang ni meh kita tengok laman web antarabangsa pulak ye. Ready!! Go.!

Anggaran harga yahoo adalah RM297 juta
Anggaran harga google adalah RM613 Juta
Anggaran harga laman web Facebook adalah RM685 juta

Fuh, boleh dijadikan pembakar semangat untuk berblogging ni! Oleh itu marilah kita berblogging pagi, petang, siang dan malam!

15 thoughts on “Berapa Nilai Laman Blog Anda?

    1. naik PR tu maknanya Bee dah banyak berusaha. Memang layaklah kan!. Orang yang rajin akan sentiasa dapat balasannya, kalau bukan sekarang pun ianya pasti akan datang.πŸ™‚

    1. buat masa ni mungkin tak laku bro, tapi manalah tahu kan dgn izin tuhan nanti meletops blog bro tu. Lagipun nilai itukan sekadar anggaran sahaja.
      Anyway tq sebab sudi singgah ke ruangan saya ini. ~Salam sejahtera~.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s