Font Apa Yang Sesuai?

Semua orang yang berblogging mahukan ramai pembaca di blog mereka. Mungkin adakalanya ramai yang singgah membaca dan adakalanya langsung tiada pembaca dalam satu-satu hari. Sangat mendukacitakan.

Comparison of lowercase letter typeform B,P,D,...

Aku pun begitu.

Continue reading “Font Apa Yang Sesuai?”

Advertisements

Suka Zombie…?

Tahu kan apa itu zombie? ataupun lebih dikenali sebagai dengan nama gothiknya iaitu ‘the undead‘.

Bagi mereka yang suka mencuba permainan online di Facebook, pasti pernah terjumpa dengan beberapa jenis permainan yang berunsurkan zombie ni. Kalau nama permainan seperti Plants vs Zombies memang ramai yang dah tahu kan. Sebabnya watak permainan dalam permainan ini kebiasaannya tidaklah seganas seperti di dalam filem-filem Hollywood yang selalu kita tonton tu, tetapi ianya lebih comel-comel belaka.

Bukan itu sahaja, ada banyak lagi permainan di Facebook yang bertemakan zombie ni. Nak tahu? Aku akan senaraikan beberapa permainan sebegini yang korang boleh cari di Facebook. Nak main boleh, tapi jangan addicted. Bahaya! Continue reading “Suka Zombie…?”