Suka Zombie…?

Tahu kan apa itu zombie? ataupun lebih dikenali sebagai dengan nama gothiknya iaitu ‘the undead‘.

Bagi mereka yang suka mencuba permainan online di Facebook, pasti pernah terjumpa dengan beberapa jenis permainan yang berunsurkan zombie ni. Kalau nama permainan seperti Plants vs Zombies memang ramai yang dah tahu kan. Sebabnya watak permainan dalam permainan ini kebiasaannya tidaklah seganas seperti di dalam filem-filem Hollywood yang selalu kita tonton tu, tetapi ianya lebih comel-comel belaka.

Bukan itu sahaja, ada banyak lagi permainan di Facebook yang bertemakan zombie ni. Nak tahu? Aku akan senaraikan beberapa permainan sebegini yang korang boleh cari di Facebook. Nak main boleh, tapi jangan addicted. Bahaya!

1. Braaains 

2. Zombie Lane

3. Zombies Island

Kalau korang rasa korang ada banyak masa terluang, bolehlah try permainan zombie ni. Lagipun hanya mereka-mereka yang fanatik dengan zombie saja tidak akan melepaskan peluang-peluang macam ni. Macam aku!

Sayangnya, permainan Zombie Kampung Pisang belum dijumpa lagi di Facebook ni.🙂

5 thoughts on “Suka Zombie…?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s