Beyond Instagram: Photo Editing and Typography Apps

Aplikasi Untuk Mengedit Gambar Selain Instagram

The Daily Post

Last year, we shared some of our favorite photo apps and alternatives to Instagram. We’ve since discovered more photo apps, some free and some a few bucks each, as well as options focusing on specific effects (such as adding text and enhancing images with typography). Here are some options worth checking out.

View original post 402 more words

Menukar Gambar Moden Kepada Klasik

Salam semua.

Sungguh susah rasanya nak dapat mood untuk menulis semula blog ini selepas berehat terlalu lama. Aku berehat terlalu lama sehinggakan aku merasakan blogging ini tidak memberikan apa-apa makna buat aku. Aku silap, sebab aku lupa tujuan asal aku menulis adalah untuk berkongsi pendapat dan pandangan dengan para pembaca yang lain.

Selepas menulis sebanyak 2-3 baris ini, barulah mood menulis tu mula datang semula secara perlahan. Daripada tak ada idea untuk menulis, sekarang ni aku dah dilimpahi idea yang berlambak-lambak. Rasa macam boleh buat 2-3 entri untuk malam ini. 🙂 Continue reading “Menukar Gambar Moden Kepada Klasik”

Why I Could Fail

Berbalik kepada cabaran daripada DailyPost yang menggalakkan semua blogger WordPress ini untuk membuat entri setiap hari sepanjang 2011, memang agak susah jika hendak difikirkan sebenarnya. Baru sahaja masuk hari kedua saya menyertai cabaran ini sudah pun wujud satu lagi cabaran yang baru. Ia bukanlah berkaitan ketandusan idea atau pun kekeringan maklumat, malahan jika diikutkan memang saya sudah banyak idea dikumpul untuk di masukkan ke dalam entri yang akan datang. Jangan jadikan ini alasan untuk tidak dapat menyiapkan entri. Jangan jadi Gagal sebelum Berjuang. Continue reading “Why I Could Fail”